Syntynyt 30.7.2012 7 pentua. 3 urosta + 4 narttua.

Kaikki pennut ovat hyvissä kodeissa omien ihmisten kanssa. Tässä Blogissa kerron lähinnä u. Paso Doblen kuulumisia.
Muut pennut ovat: Wolf Magic : u. Boogiewoogie (Boogie), nartut; Rock'n Roll ( Hukka) , Cumbia ( Sitka), Bolero (Kira), Quickstep (Siiri) - (lopetettu vaikean molempien lonkkanivelten artroosin vuoksi joulukuussa 2013 ). Elvytetty u. Mambo jouduttiin lopettamaan 3 kk iässä, syy Eviran lausunto - sydämen vajaatoiminta

leila.nurmikivi@luukku.com

Wednesday 31 July 2013

Paso 1 v. My boy 1 year 30.7.2013

Some English text between pics.

Ensinnäkin suurkiitos TaikaSuden pentujen omistajille hyvästä, huolehtivasta ja virikkeellisestä koiranpidosta. Ei parempia omistajia olisi kasvattaja voinut toivoa.

Onnea Sitka,  Kira, Siiri, Hukka ja Boogie !

Thank you all Wolf Magic litter owners for a good dog keep, loving homes, and enthusiastic training. You are the best!

Paso on omasta mielestään vielä pieni poika, vaikka säkäkorkeutta on noin 64 cm ja painoa 33,4 kg. Hoikka poikahan tämä on , ja niin saa ollakin. Kesä on kulunut, ja kuluu - mitä siitä on jäljellä - maalaiselämää viettäen. Paso on oppinut kaikki äidin marjaniksit. Pää puskiin; olipa kyseessä mustaviinimarja-, viherherukka-, karviais-, vadelma-, tai mustikkapuska. Aivan ensimmäisenä tämä poika äitinsä kanssa tyhjensi varjelemani metsämansikat rinteestä. Sen jälkeen lähtivät mansikkamaan annit. No, minä kerään ja pakastan kaksikolle talven varalle vihannessoseeseen lisättävät marjat. Voinpa syödä niitä itsekin.
Tuo mainitsemani pieni poika-juttu juontaa juurensa siitä, että aluksi Paso luuli, että kerään sille marjoja kämmenelleni syötäväksi. Se kyllä katsoi hellyyttävästi silmiin ja yritti sanoa " Paso on pieni poika, eikä osaa syödä vielä puskista". Ei auttanut.
Paso, the Berry Boy


In Paso's opinion he is still a baby boy, in  spite his height from shoulder 64 cm, and weight 33,4 kilos. 
We haven't done much, since I myself have been really busy with my gardening. Mom Magi learned his son how to eat all berries from bushes. Yes, they both are in different berry bushes all the time. Paso tried his "You love me very much, because I'm a baby boy-look" on me. He thought that I picked the berries, and handed those for him on my palm. No way. He was a quick learner though. 

Paso's " I'm a baby boy-look"


Ei tämä kesä nyt ihan ketuille ole mennyt. Peltojälkeä on tehty, välillä oikein urakalla. Jälkien pituudet ovat vaihdelleet 50 askeleen ja 250 askeleen välillä. Alussa olin niin innoissani, että tein Pasolle kulmankin. Pieleen meni. Palasin takaisin serpentiineihin, suoraan motivointijälkeen ja loiviin siksakkeihin. Onneksi on ystäviä, joilla jäljestys on ollut kuvioissa jo niin pitkään, että kokemusta on 100 pisteen jäljistäkin. Opissa on oltu, ja ollaan jatkossakin. Pason valjaat vaihdettiin ketjukaulaimeen ,ja liinaan alakautta löysällä tuntumalla. Heti parani, ja nokka viisti maata. Vähän pitkin hampain otin Magiltakin valjaat pois. Pikkasen äiti vielä yritti sotkeutua mahan alta kulkevaan liinaan, mutta nokka meni Magillakin paljon syvemmälle. Ruokaa laitetaan Pason jäljelle joka askeleelle, Magille samoin , mutta väliin 2-3 tyhjää sarjoina. Ei muuten todellakaan ole helppoa tämä peltojälki metsäjälkeen verrattuna. Jo paalulähtö meinasi tuottaa vaikeuksia kun olin saanut aiemmat ohjeet " siitä vaan vauhdissa ennen paalua jäljelle". 

Zzzzzzzzzzz, do not disturb !


We have been tracking on the field. Tracking in the woods is much more easy. I'm so lucky to have such talented and experienced trainers, who really can their stuff. I had to return back with both GSDs to get them track properly with deep nose. Our tracks with Paso have been about 50 to 250 steps with special meat food on every step. Paso was not yet ready for corners, so I backed a bit. We have no rush. My idea is that they really love to track correctly, and I do not use any force. 

Swimming is fun, fun, fun


Miten koira voikin olla näin ihana? Vauhtia riittää noin tuhatkertaisesti äitiin verrattuna.
Minne ikinä liikunkin Paso seuraa mukana, paitsi jos äidin kanssa on meneillään riehakkaat painit. Sisälläkin se avaa heti silmänsä syvästäkin unesta kun liikun huoneesta toiseen. Kaikkein ihaninta on kuitenkin se, että muutkin pentujen omistajat ovat tyytyväisiä koiriinsa. 

They call me a Ball Boy, I have many. They are all mine. My mom can lend some from me .

I'm so happy as very,very small breeder that all the owners of Wolf Magic puppy are pleased with their dogs. 

Under the boardwalk, down by the sea.....
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment