Syntynyt 30.7.2012 7 pentua. 3 urosta + 4 narttua.

Kaikki pennut ovat hyvissä kodeissa omien ihmisten kanssa. Tässä Blogissa kerron lähinnä u. Paso Doblen kuulumisia.
Muut pennut ovat: Wolf Magic : u. Boogiewoogie (Boogie), nartut; Rock'n Roll ( Hukka) , Cumbia ( Sitka), Bolero (Kira), Quickstep (Siiri) - (lopetettu vaikean molempien lonkkanivelten artroosin vuoksi joulukuussa 2013 ). Elvytetty u. Mambo jouduttiin lopettamaan 3 kk iässä, syy Eviran lausunto - sydämen vajaatoiminta

leila.nurmikivi@luukku.com

Wednesday 13 February 2013

Hei, me riehutaan ! Hey we have winter fun !

English text below.
Hau, hau, hau. Korkealta ja kovaa kuuluu meidän mäennyppylältä joka ikinen päivä. Kysäisin ihan huvikseni rajanaapurilta kuuluuko meiltä kovakin meteli? "No, haukkuvathan nuo. ". Naapuri on takuulla kuullut myös kirosanoilla höystetyt komentoni "HILJAA! " Pasosta on  tullut jo aika härski. Se ottaa luut ja lelut äidin suusta. Yleensä siitä seuraa tukkapölly, ei haittaa, ja taas mennään.

Yritän tässä saada saalisviettiä auki. On se kumma että pallot ja lelut, sekä patukka kelpaavat sisällä ja niistä jopa  taistellaan. Mutta annas olla kun mennään ulos: Ainoa asia, joka on kivaa, on äiti-Magin kanssa riehuminen. Olen vedellyt patukkaa ja palloa pihamaalla - ei kiinnosta. Ei kiinnostanut hallitreeneissäkään. Paso haluaa vaan nuuhkia maata. Niin se tekee koko noin 3-4 kilometrin lenkilläkin. Kulkee koko matkan nenä maassa. Jälkikoiranhan halusinkin!



Treeneistä puheenollen. Yritin tänään tilata itselleni niitä velipoika Boogien ohjaajan Henrinkin käyttämiä viiltohanskoja, mutta puhelin teki tenän. Huomenna uusi yritys. Sormenpäät ovat aika hellät ja järsityt. Paso kehittää tottiksessa melkoisen vietin, ja jäystää koko ajan sormia niin että sattuu. Tiistain treeneissä palkkana oli muutamia päiviä sitten paistamiani kanafileitä. Liian herkullisia. Paso tikkasi sormeeni kunnon reiän. Veri valui vuolaasti, jollei nyt ihan kuin vesiputouksesta, tai suihkulähteestä, niin riittävästi kuitenkin. Ongelmana on, että syön itse verenohennuslääkkeitä, eikä vuoto meinannut millään loppua. Yritän pikkuhiljnaa siirtyä pallo-, tai patukkapalkkaan. Vielä ei kiinnosta tarpeeksi.

Tänään olenkin heilunut lakkapensseleiden kanssa. Tämä tyyppi, Paso, on järsinyt joka ikisistä tuolin-, pöydän-, ja kaapinjaloista enemmän tai vähemmän. Tosin on tunnustettava, että muilla pentusilla oli myös osuutensa asiaan loppukesästä. Ei Paso yksin syyllinen ole. Huitelin pensselillä samantien koko ulko-oven sisäpuolen, vanhan arkun kokonaan ja yhtä sun toista muuta. Kiva haju. Yök. Päätä särkee. Mäyrärinne vaikenee tällä kertaa. Terve.

In my place, when dogs are out, you only hear them bark, bark and bark. They dig and run in deep snow. I wanted to be polite, and asked my neighbour if the barking bothers them. " Well, they bark all right" . They certainly have heard my yelling as well when I try to get them quiet by shouting and using some bad words as well ( oooops, only sometimes).
I try to open Paso's "hunting" instincs toward the ball etc. The idea is that I stop rewarding him with food. Why? Because he bites my fingers and hard in our obedience trainings. Last time he bit me so hard that my finger got a nasty hole and bleeding continued and continued. Not like a fountain, but still. The reason for bleeding is that I'm on varfarin, which makes the blood thinner.

Today I did some painting with lacque. Some Bad Boy has used his teeth on every furniture. Grrrr. Well, he is not the only one to blame for. The other puppies from my litter helped a lot as well during the summer. Now job is done, and smell is awfull, and I'm with a headache. Both dogs were outside eating moose bones while I fussed with brushes.
 
 
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment